ilmaLÄMPÖPUMPUN HUOLTO ja korjaus Oulu, sekä lähialueet

Ilmalämpöpumppu tarvitsee säännöllistä huoltoa. Ilman huoltotoimia laite alkaa menettää tehoaan jo vuoden sisällä. Ilmalämpöpumpun huolto myös pidentää laitteen ikää ja lisää energiatehokkuutta. Mikäli laite puhdistetaan säännöllisesti, ei erillisiä huoltoja tarvita välttämättä lainkaan. Lämpö-Ilmari toimii virallisena huoltoliikkeenä seuraaville merkeille: Mitsubishi Electric, Gree, Ultimate, Alpha Innotec, Nibe, Fujitsu ja Vivax.

Huollan ilmalämpöpumppujen lisäksi ilmavesi- ja poistoilmalämpöpumput. TUKES:n lupani sallivat myös yli 3 kg kylmäainetta sisältävien laitteiden huollon. 

Näin huollat lämpöpumppua itse:
Ilmalämpöpumppu tarvitsee säännöllistä suodattimien puhdistusta. Ilman näitä huoltotoimia laite alkaa menettää tehoaan nopeasti. Samalla voit tarkistaa, kaipaako suodattimien takana oleva lämmönvaihdin imurointia. Ulkoyksikön lämmönvaihdin puhdistetaan myös tarpeen mukaan. Mikäli laite puhdistetaan säännöllisesti, ei ylimääräisiä määräaikaishuoltoja tarvita välttämättä lainkaan. Jos taas sisäyksikön sisällä näkyy runsaasti pölyä tai laitteesta tulee pahaa hajua, tarvitaan perusteellinen Lämpö-Ilmarin pesuhuolto. Siinä kotelo puretaan, lämmönvaihdin ja puhallin pestään ja desinfioidaan kaikesta pölystä ja homeesta.

SOITA LÄMPÖPUMPUN ASIANTUNTIJALLE >>

Mikä vikana lämpöpumpussa?

Jos havaitset lämpöpumpussasi mahdollisen vian, voit kokeilla selvittää syytä ensin näillä vinkeillä. Elleivät nämä konstit auta, ota yhteyttä Lämpö-Ilmariin! 

Ilmalämpöpumpun vian etsintä ja korjaus

Virta pois: Kokeile vikatapauksessa ensin ottaa virta pois laitteelta ja kytke se takaisin 15 min päästä.

Puhdistus: Tarkista, kaipaavatko sisäyksikön suodattimet puhdistusta. Pese ne tarvittaessa suihkulla.

Kondenssivesi: Jos jäähdytyksen ollessa päällä valuu kondenssivettä sisäyksiköstä, kokeile säätää pyyntilämpötila noin 24C-asteeseen. Pidä laite päällä vuorokauden ympäri ja seuraa tilannetta. Kostealla hellesäällä vettä voi kertyä sisäyksikköön niin paljon, ettei se ehdi valua letkua pitkin ulos. Tukosta voit yrittää imeä vaikka imurilla ulkoa letkun päästä.

Vikakoodi: Jos näytöllä on luettavissa jokin vikakoodi, esim. E4, laita se paperille. Katso myös ulkoyksikön tyyppikilvestä laitteen tyyppi ylös. Joskus voin neuvoa ilmaiseksi puhelimessa, mitä kannattaisi vielä kokeilla. Jos ongelma ei ratkea puhelimessa, sovitaan huoltokäynnille aika.

Öljykerros: Jos ulkoyksikön liittimillä tuntuu/näkyy ohut öljykerros, on se yleensä merkki vuodosta. Kylmäaine pitää silloin ottaa talteen, liittimet huoltaa ja palauttaa punnittu aine + uutta kylmäainetta tarvittava määrä järjestelmään. On siis huoltokäynnin paikka.

Ukkosvauriot: Ukkosvaurioissa kannattaa selvittää, korvaako kotivakuutus tällaiset laiterikot ja mikä on omavastuu. Usein vakuutusyhtiö korvaa laitteiston uusimisen, kun huoltomies on käynyt tutkimassa tilanteen ja tehnyt siitä raportin.

Jos ilmalämpöpumppu ei lämmitä: Varmista ensin kaukosäätimestä, onhan lämmitys varmasti valittuna. Mitsubishin näyttösymbolit aurinko (=lämmitys) ja lumihiutale (=jäähdytys) muistuttavat erehdyttävästi toisiaan! Laita sitten lämpötila-asetus +30C-asteeseen ja puhallus kolmelle palkille. Odota 4-5 minuuttia. Kokeile sen jälkeen, puhaltaako sisäyksikkö selvästi lämmintä ilmaa. Ellei lämmintä tule, sammuta laite ja kutsu huoltomies paikalle. Jos pumppu puhaltaa kylmää, vaihda useita kertoja moodia lämmityksen ja jäähdytyksen välillä. Odota jokaisen vaihtokerran jälkeen 4-5 minuuttia. Joskus pitkän käyttökatkon jälkeen lämmitys/jäähdtysmoodin vaihtava nelitieventtiili on jämähtänyt jäähdytysasentoon. Mikäli saat sen kerran vaihtamaan tilaa, voi pumppusi toimia taas pitkän aikaa moitteetta!

ILMAVESI- JA MAALÄMPÖPUMPUT

Jos kompressori ei lähde pyörimään ja mahdollisesti ääntää oudosti käynnistettäessä, kannattaa varmistaa kaikkien vaiheiden syöttö. Katso pääsulakkeet ja pumpun omat sulakkeet. Jos vikaa ei löytynyt, soita huoltomies paikalle.

Ilmalämpöpumpun huolto ja korjaus Oulun läänin alueella

Ilmalämpöpumpun huolto ja korjaus alueella Oulun lääni:  Oulu, Kempele, Liminka, 
Kiiminki, Haukipudas, Tyrnävä, Lumijoki, Ruukki, Raahe, Vihanti, Alpua, Pelso, Niska, Utajärvi, Muhos, Ala-Vuotto, Ii, Yli-Ii, Olhava, Kuivaniemi, Arkala, Kipinä, Kollaja ja Taipaleenharju.